Sparen met een hoge rente

Probeer te sparen met een zo hoog mogelijke rente. Hoe hoger het rentepercentage is, des te meer rente je ontvangt. Het is natuurlijk erg jammer als je jarenlang veel geld bij een bank hebt staan met een lage rente. Stel dat je 5% rente ontvangt bij bank A en bij bank B slechts 3% rente op jaarbasis. Als je 20.000 euro op de rekening hebt staan vijf jaar lang dan zou je bij bank A ongeveer 5,000 euro aan rente ontvangen. Bij bank B is dat slechts 3.000 euro. Dit is dus een erg groot verschil.

Hoe kun je een bank vinden die een hoge rente uitbetaalt? Als je op zoek gaat naar een bank met een hoge rente dan raden wij je aan pen en papier te gebruiken. Kijk bij elke bank op de website om te zien hoeveel het rentepercentage is als je een spaarrekening bij hen opent. Als je alle rentepercentages van de verschillende banken op papier zet kun je precies zien bij welke bank je de meeste rente zult ontvangen.

Vaak kun je ervoor kiezen om je geld een x aantal jaren of maanden vast te zetten. Vaak leidt dit vastzetten van je geld tot een hogere rente. Het nadeel van het vastzetten is wel dat je niet bij het geld kunt komen. Bij een ‘normale’ spaarrekening kun je op elke moment geld terugboeken naar je betaalrekening. Als je het geld bijvoorbeeld 5 jaar lang vastzet, dan kun je er in die periode niet bij. Wil je er toch bij dan betaal je vaak een boete. Bedenk dus goed of je de komende jaren het geld nodig hebt of niet. Als je echt zeker weet dat je het geld niet nodig zult hebben dan kun je ervoor kiezen om het geld vast te zetten. Het grote voordeel hiervan is een hogere rente. Na 5 jaar heb je meer aan rente uitgekeerd gekregen dan bij een ‘gewone’ spaarrekening die niet vast stond.

Wie is Online?

We hebben 98 gasten online

Webverkeer

2.png2.png4.png5.png1.png3.png
Vandaag8
Gisteren49
Deze week197
Deze maand1089
Total224513

Bezoekers­informate

  • Ip-adres 18.208.186.139
  • Browser: Unknown
  • Versie
  • Operating System: Unknown

Wie is online?

1
Online

vrijdag 27 mei 2022 04:09