Rood staan

Rood staan is een dure vorm van lenen

De gemiddelde Nederlander leeft op krediet. En de handigste kredietvorm die er is, is rood staan. Vaak kun je bij een bank het bedrag dat aan loon op je rekening binnenkomt ook rood staan. Veel mensen maken hier dan ook dankbaar gebruik van.

Wat mensen zich vaak niet realiseren is dat de rente op het rood staan veel en veel hoger ligt dan bij een andere lening. De gemiddelde bank rekent namelijk tussen de 12% en 20% aan rente op rood staan. Deze hoge rente staat natuurlijk vermeld in de voorwaarden, maar vaak is dit lang niet duidelijk voor de klant.

Er zijn natuurlijk veel voordeligere vormen van lening, maar veel mensen vinden rood staan erg gemakkelijk. De banken maken hier dankbaar gebruik van.

Ook zijn er dus nogal grote verschillen tussen banken. Daarnaast zijn banken ook niet helemaal duidelijk (of eerlijk) over de hoogte van de rente die ze rekenen over rood staan. Zo kan het voorkomen dat de rente die vermeld wordt op de website van een bank met bijkomende kosten ineens tot 7% hoger ligt dan in werkelijkheid lijkt.

Wie is Online?

We hebben 87 gasten online

Webverkeer

2.png0.png8.png1.png1.png9.png
Vandaag48
Gisteren50
Deze week98
Deze maand1224
Total208119

Bezoekers­informate

  • Ip-adres 3.231.230.177
  • Browser: Unknown
  • Versie
  • Operating System: Unknown

Wie is online?

1
Online

dinsdag 27 juli 2021 23:29