Creditcard

Een creditcard is gewoon een lening

De creditcard is overal ter wereld een betaalmiddel. Vooral op vakantie is de creditcard een handig betaalmiddel. Maar, pas op! Eigenlijk is een creditcard niets meer of minder dan een lening. Je koopt een product of je rekent af bij een restaurant met je creditcard en je hoeft het bedrag niet eerder dan aan het einde van de maand terug te betalen, dus het is een erg handige en snelle manier om geld te lenen.

Een ander voordeel is dat je altijd en overal genoeg geld op zak hebt om iets te kunnen betalen. Aan het einde van de maand krijg je een overzicht van de uitgaven die je hebt gedaan en dan wordt je geconfronteerd met het feit dat een creditcard een lening betreft. Als je het bedrag in één keer aflost dat zal de creditcardmaatschappij geen rente berekenen. Als je het geleende geld echter niet voor handen hebt dan wordt het verschuldigde bedrag omgezet in een rentedragende lening. Door roekeloos en onzorgvuldig met je credit card om te gaan en meer geld uit te geven dan je hebt kan je heel gemakkelijk in financiële problemen komen.
Als je geld opneemt met een credit card kost je dat ook nog eens zo rond de vijf euro per keer. Dit zijn kosten die mensen vaak vergeten, maar dienen toch meegerekend te worden. Sommige banken verstrekken ook een credit card. Het voordeel hierbij is dat het verschuldigde bedrag aan het einde van de maand dan direct van je bankrekening afgetrokken wordt. Het nadeel is dat als je hierdoor in het rood komt te staan wat je ook weer aanzienlijk wat geld kost.

Wie is Online?

We hebben 47 gasten online

Webverkeer

2.png2.png6.png9.png5.png1.png
Vandaag11
Gisteren30
Deze week11
Deze maand785
Total226951

Bezoekers­informate

  • Ip-adres 35.172.223.251
  • Browser: Unknown
  • Versie
  • Operating System: Unknown

Wie is online?

5
Online

maandag 15 augustus 2022 08:44