Doorlopend Krediet

Ben jij bezig met een verbouwing aan jouw huis, of een andere soort restauratie, maar je weet niet precies hoeveel kosten je in totaal zult gaan maken? In veel gevallen is het afsluiten van een doorlopend krediet voor jou de beste optie. Indien je namelijk geld wilt lenen voor dergelijke doeleinden, dan zijn er veel banken en leningverstrekkers die jou hierbij van dienst kunnen zijn.

De voordelen van een doorlopend krediet zijn namelijk vrij groot, doordat er speciale regelingen zijn met betrekking tot de voorwaarden van het doorlopend krediet. Vergeleken met een standaardlening is het namelijk een stuk rendabeler om te kiezen voor het doorlopend krediet. Een significant verschil met betrekking tot de voorwaarden is bijvoorbeeld dat je bij het afsluiten van het krediet niet rente betaald over het totaalbedrag. Je betaalt in dit geval namelijk alleen rente over het bedrag dat je van het krediet gehaald hebt.

Het afsluiten van dit soort krediet werkt namelijk als volgt. Jij gaat naar een bank of verstrekker, en vraagt een dergelijk krediet aan. Wanneer je dit doet, zal er gevraagd worden wat het doeleinde is met het bedrag dat uiteindelijk beschikbaar gesteld zal worden voor jou. Vaak zien banken een restauratie of reparatie aan een woning als goede reden voor het afsluiten van dit type krediet, maar ook andere doeleinden worden vaak geaccepteerd. Uiteraard vragen zij jou hierbij hoeveel geld jij precies nodig denkt te hebben. Stel jij hebt 20.000 euro nodig, dan stellen zij 20.000 euro beschikbaar aan doorlopend krediet. Wanneer je nu spullen gaat kopen voor de restauratie, met het geld aan doorlopend krediet, en je neemt bijvoorbeeld 5.000 euro op, dan betaal jij slechts over deze 5.000 euro rente, en dus niet over 20.000 euro.

Vergeleken met een normale lening, is dit natuurlijk ontzettend rendabel. Waar je normaal rente over het gehele bedrag moet betalen, betaal je hier slechts rente over het bedrag dat jij zelf nodig hebt. Zo kun je onverwachte kosten meenemen in jouw doorlopend krediet, maar hoef jij hier geen gebruik van te maken. Door hier dus ook geen gebruik van te maken, zorg je er ook voor dat je veel minder geld aan rente kwijt bent.

Dit is dan ook het grootste voordeel van het afsluiten van een doorlopend krediet. Je maakt namelijk veel minder kosten op jaarbasis, en ook gedurende de gehele lening zul je dus minder kosten maken. Ook heb je altijd een back-up aan geld op de rekening staan, dus je hoeft niet bang te zijn dat er niet genoeg geld aan doorlopend krediet zal zijn. Nogmaals, je hoeft dus niet het gehele bedrag te gebruiken indien je dat niet wilt, en je betaalt daar dus ook geen rente over wanneer je het niet gebruikt.

Als je nu een doorlopend krediet wilt afsluiten, dan is het handig om eerst even te oriënteren bij de verschillende leningverstrekkers en banken, om te achterhalen welke voorwaarden zij hanteren voor het krediet, en wat voor kosten er gebonden zijn aan het krediet. Veel banken en verstrekkers geven offertes uit wanneer je deze aanvraagt, dus is dit een goede eerste stap. Vraag bij verschillende verstrekkers een offerte aan, om zo te kunnen vergelijken welke verstrekker op het eerste gezicht het goedkoopst is. Let hierbij niet alleen op het rentepercentage, maar kijk ook naar andere soort kosten. Administratie- en afsluitkosten zijn namelijk een populaire manier om veel extra geld te vragen voor het doorlopend krediet.

Bij het vergelijken van verstrekkers is het ook handig om de looptijd van het doorlopend krediet op te zoeken. De looptijd kan enkele jaren zijn, dus is het handig om goed te kijken wanneer de lening precies afloopt. Zo zorg je er ook voor dat je in de toekomst niet voor onaangename verassingen komt te staan. Lees alle voorwaarden dus zorgvuldig door.

Wanneer je uiteindelijk een lening af wilt sluiten, dan is het handig om alle informatie met betrekking tot het krediet mee te nemen. Geef nogmaals aan waar je het krediet voor nodig hebt. Daarnaast is het ook handig om alle persoonlijke gegevens bij de hand te hebben, wanneer je de lening afsluiten wilt. Een doorlopend krediet afsluiten gaat gepaard met veel administratiewerk, dus is het handig om alles gelijk bij de hand te hebben. Op deze manier kun je het proces iets versnellen, en heb je dus ook eerder jouw doorlopend krediet.

Wie is Online?

We hebben 137 gasten online

Webverkeer

2.png2.png4.png5.png1.png6.png
Vandaag11
Gisteren49
Deze week200
Deze maand1092
Total224516

Bezoekers­informate

  • Ip-adres 18.208.186.139
  • Browser: Unknown
  • Versie
  • Operating System: Unknown

Wie is online?

1
Online

vrijdag 27 mei 2022 05:34