Persoonlijke Lening

Indien je van plan bent binnenkort een grote aankoop te doen, maar je hebt hier tijdelijk het budget niet voor, dan kan een persoonlijke lening jou uit de brand helpen. Het sparen van geld is zeer tijdsintensief, dus is het lastig om binnen korte tijd een groot bedrag op je rekening te hebben. Toch wil je graag die nieuwe auto, of dergelijke, maar je kunt het nu dus niet betalen. Met een persoonlijke lening kun je echter wel deze aanschaf doen, en hoef je dus ook niet lang te wachten.

Veel banken bieden een persoonlijke lening aan. Dit doen zij in de vorm van een lening met een vast rentepercentage en een vaste looptijd. Een persoonlijke lening heeft een gemiddelde looptijd van 20 jaar. Het bedrag dat gemiddeld geleend kan worden bij een persoonlijke lening verschilt tussen de 2.500 en 50.000 euro. Ook voor zeer dure aankopen kan de lening dus een optie zijn. Let bij de persoonlijke lening echter wel op dat je niet teveel geld leent. Uiteindelijk moet je alles terugbetalen, en er wordt over dit gehele bedrag rente berekend. Leen je dus teveel geld, dan zul je ook meer geld kwijt zijn aan rente. Het is natuurlijk zonde wanneer je rente moet betalen voor geld dat je in eerste instantie niet nodig hebt.

Indien je een persoonlijke lening wilt afsluiten, dan is het altijd goed om te oriënteren bij vrschillende leningverstrekkers. Vraag allereerst een offerte aan bij de verschillende verstrekkers bij u in de buurt, en kijk ook bij de verschillende banken. Het laten opstellen van een offerte is in de meeste gevallen gratis, dus hoef je nog geen kosten te maken. Zodra je eenmaal de offertes voor de persoonlijke lening binnen hebt, is het tijd om te kijken welke leningverstrekker de beste voorwaarden en de laagste kosten heeft.

Bij het bekijken van de offertes dien je echter niet alleen naar de kosten op de offerte te kijken. Het is ook belangrijk om te zien of er enkele soorten kosten weggelaten zijn. Sommige verstrekkers kiezen ervoor om bijvoorbeeld de afsluitkosten niet te vermelden op de lening, waardoor de totaalkosten voor de lening dus een stuk lager uitvallen. Let dus goed op dat alle informatie aangegeven is op de offerte, omdat je anders meer geld kwijtbent voor jouw persoonlijke lening dan dat jij in eerste instantie had gedacht.

Wanneer je de offertes naast elkaar legt, let dan op de totaalkosten voor de persoonlijke lening. Je kunt zo heel eenvoudig de goedkoopste eruit halen. Let bij het vergelijken echter ook op de voorwaarden. De voorwaarden van een persoonlijke lening kunnen namelijk verschillen bij de verstrekkers, waardoor de ene verstrekker wellicht ineens een stuk aantrekkelijker is. Oriënteer dus niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden van de persoonlijke lening.

Als je eenmaal een lening af gaat sluiten, dan is het ook handig om te oriënteren naar de regels die de verstrekker heeft met betrekking tot klanten. Veel leningverstrekkers gaan bijvoorbeeld niet in zee met consumenten die beschikken over een negatieve BKR-notering. Het risico is voor hen simpelweg te groot, dus willen zij dit niet lopen. Beschik je hier dus over, dan is het handig om eens te gaan kijken naar alternatieven, omdat je geen persoonlijke lening zult krijgen.

De persoonlijke lening kan aangevraagd worden bij een bank wanneer je alle benodigde informatie bij de hand hebt. Weet je welke bank de beste optie is voor jou, dan kun je stappen ondernemen om deze lening ook echt af te gaan sluiten. Vaak vragen verstrekkers de reden voor de lening, en vragen zij ook om een bewijs van financiën. Wanneer jij namelijk geen financiële buffer achter de hand hebt, dan is het risico voor de verstrekker te groot, en kan deze overgaan tot het niet afsluiten van de lening. Er zijn dus veel regels die komen kijken bij het afsluiten van een lening, dus is het handig om overal op voorbereid te zijn. Geef dan ook altijd eerlijk aan waar jij de persoonlijke lening voor af wilt sluiten. Toon aan dat je een financiële buffer hebt, dat je niet over een negatieve BKR-notering beschikt, enzovoorts. Dit maakt het voor de verstrekker een stuk eenvoudiger om te beslissen of zij de persoonlijke lening gaan afsluiten.

Wie is Online?

We hebben 133 gasten online

Webverkeer

2.png2.png4.png5.png1.png6.png
Vandaag11
Gisteren49
Deze week200
Deze maand1092
Total224516

Bezoekers­informate

  • Ip-adres 18.208.186.139
  • Browser: Unknown
  • Versie
  • Operating System: Unknown

Wie is online?

1
Online

vrijdag 27 mei 2022 05:20