Grootste voordeel van sparen

In dit artikel bekijken wij het grootste voordeel van sparen. Als je gaat sparen kun je dit het beste doen door middel van een spaarrekening. Een spaarrekening kun je bij elke Nederlandse bank openen. Elke maand kun je dan een bepaald bedrag overboeken naar de spaarrekening. Meestal gebeurt deze overboeking automatisch. Het geld wordt dan van je betaalrekening overgeboekt naar je spaarrekening. Je kunt meestal zelf bepalen hoeveel je per maand wilt sparen. Toch zit er soms een minimum en een maximum aan, bijvoorbeeld tussen de 50 en 250 euro.

Het grootste voordeel van sparen is de rente die je ontvangt. De rente is een groot voordeel omdat je ‘gratis’ geld ontvangt. Wij zullen de term rente wat beter uitleggen. Elke bank heeft een ander rentepercentage. Dit percentage kan bijvoorbeeld 5% zijn. Als je een jaar lang 10.000 euro op een spaarrekening hebt staan tegen een rente van 5%, dan ontvang je na dat jaar 500 euro aan rente. Dit kun je zien als een soort beloning omdat je jouw geld bij de bank hebt ondergebracht.

Hoe hoger het bedrag dat je op de rekening hebt staan, des te meer rente je ontvangt. Bij 1000 euro op de spaarrekening en 5% rente ontvang je na een jaar slechts 50 euro. Hoe hoger het bedrag, des te hoger de rente.

Als je wilt gaan sparen dan moet je goed bekijken waar je de spaarrekening gaat openen. Elke bank hanteert een ander rentepercentage. Als je veel geld om je spaarrekening hebt staan dan kan het rentepercentage een grote invloed hebben op het bedrag dat je aan rente uitgekeerd krijgt. Zoek dus een bank op die een hoog rentepercentage hanteert. Stel dat je 10.000 euro op een spaarrekening hebt staan en de rente is 3%, dan ontvang je na een jaar 300 euro. Is de rente 4% dan ontvang je 400 euro. Dit is een verschil van honderd euro!

Wie is Online?

We hebben 41 gasten online

Webverkeer

2.png2.png6.png9.png5.png1.png
Vandaag11
Gisteren30
Deze week11
Deze maand785
Total226951

Bezoekers­informate

  • Ip-adres 35.172.223.251
  • Browser: Unknown
  • Versie
  • Operating System: Unknown

Wie is online?

5
Online

maandag 15 augustus 2022 07:58