Een minilening afsluiten

In dit artikel bekijken wij de minilening. Wat is een minilening precies en wat zijn de voor- en nadelen van deze vorm van lenen.

Het woord minilening zegt het eigenlijk al, een kleine lening. Als je een minilening afsluit dan gaat het altijd om een klein bedrag. Dit bedrag is maximaal enkele honderden euro’s. Het voordeel van de minilening is de snelheid. Het geld kun je heel erg snel ontvangen. Via internet zijn er diverse bedrijven te vinden waar je een minilening kunt afsluiten.

Het nadeel van de minilening is de administratiekosten. Niet altijd heten deze kosten administratiekosten, soms kom je termen zoals verwerkingskosten of behandelingskosten tegen. Deze kosten kun je vergelijken met de rente bij een gewone lening. Bij een gewone lening betaal je een bepaald percentage aan rente, bijvoorbeeld 4.6%. Bij een minilening betaal je deze rente niet, maar alleen administratiekosten. Dit lijkt gunstig, maar dat is het niet. Deze administratiekosten zijn in verhouding vrij hoog. Voor een minilening van 200 euro betaal je vaak 50 euro aan administratiekosten. Dit betekent dat je 25% rente betaalt! Dit is bijna 5x zoveel als bij een gewone lening.

Een minilening afsluiten moet je niet zomaar doen. Als je op dit moment echt geld nodig hebt dan kan een minilening een oplossing zijn. Bedenk wel dat je een hoop geld ‘weggooit’ als je een minilening afsluit. Dat is natuurlijk een groot nadeel en zonde van je geld.

Wie is Online?

We hebben 38 gasten online

Webverkeer

2.png1.png3.png1.png7.png6.png
Vandaag3
Gisteren69
Deze week476
Deze maand1359
Total213176

Bezoekers­informate

  • Ip-adres 18.204.2.231
  • Browser: Unknown
  • Versie
  • Operating System: Unknown

Wie is online?

1
Online

zaterdag 16 oktober 2021 01:40